Αφαίρεση τατουάζ

Αφαίρεση τατουάζ – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά όταν τα λάθη αυτά είναι τατουάζ, είναι πολύ πιο δύσκολο να ξεχάσουμε.

Ίσως να μετανιώσετε το ροζ δελφίνι που σκέφτηκα ότι ήταν χαριτωμένο όταν ήσασταν δεκαεπτά, το οποίο δεν ταιριάζει πραγματικά με το μισό μανίκι σου κρανίων και αμπέλων. Ή ίσως θέλετε το όνομα της πρώην συζύγου σας να μην έχει επιμεληθεί μόνιμα στο δέρμα σας.

Λοιπόν, έχω καλά νέα για εσάς: με την αφαίρεση με λέιζερ, ένα τατουάζ δεν πρέπει να είναι μια θανατική ποινή.

Η αφαιρεση τατουαζ με λέιζερ είναι η πιο κοινή διαδικασία αφαίρεσης τατουάζ. Ωστόσο, αν δεν είχατε είτε ένα τατουάζ γυμνάζονταν είτε πραγματοποιείτε μια απομάκρυνση από τον εαυτό σας, πιθανότατα δεν ξέρετε πάρα πολλά γι ‘αυτό.

Εάν σκέφτεστε να πάρετε ένα τατουάζ αφαίρεση, συνεχίστε να διαβάζετε. Αυτό το άρθρο θα καλύψει όλα τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε προτού λάβετε την απόφασή σας.

Laser Αποτρίχωση Τατουάζ

Περιεχόμενα

Τι είναι η απομάκρυνση τατουάζ;

Πώς λειτουργεί η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ;

Πόσο αποτελεσματική είναι η αφαίρεση τατουάζ λέιζερ;

Αφαίρεση λέιζερ Τατουάζ;

Μπορείτε να ξανα-τατουάζ πάνω από μια περιοχή που έχει επινοηθεί;

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της απομάκρυνσης τατουάζ λέιζερ;

Γιατί οι άνθρωποι επιλέγουν να αφαιρέσουν τα τατουάζ τους;

Περίληψη

Τι είναι η απομάκρυνση τατουάζ;

Η αφαίρεση τατουάζ είναι η διαδικασία λήψης μιας περιοχής μόνιμα εγχυμένης μελάνης που αφαιρείται από ένα τμήμα του δέρματος στο σώμα.

Ενώ υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αφαιρέσετε το τατουάζ μελάνι από το δέρμα, αφαίρεση τατουάζ λέιζερ είναι μακράν και ευρύ η πιο αποτελεσματική και δημοφιλής μέθοδος λόγω των υψηλών ποσοστών επιτυχίας και της έλλειψης σοβαρών παρενεργειών.

Ωστόσο, η αφαίρεση τατουάζ δεν ήταν πάντοτε δυνατή.

Ενώ οι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις έχουν επιτρέψει διάφορες διαδικασίες αφαίρεσης τατουάζ να γίνουν πιο προσιτές και mainstream κατά τα τελευταία 20 χρόνια, όποιος επιθυμεί να έχει ένα τατουάζ απομακρυνθεί πριν από αυτό το χρονικό διάστημα, θα έχουν κολλήσει με το μελάνι τους μέχρι την ημέρα που πέθαναν. (Εκτός αν αποφάσισαν να λάβουν δραστικά μέτρα αυτοτραυματισμού για να απομακρύνουν το δέρμα από το σώμα τους).

Πώς λειτουργεί η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ;

Τα σωματίδια μελανιού στο τατουάζ δέρμα είναι πολύ δύσκολο να ξεφορτωθεί. Στην πραγματικότητα, το σώμα σας προσπαθεί πάντα να το κάνει, αλλά απλά δεν μπορεί. Αναγνωρίζει τα σωματίδια μελάνης ως ξένα αντικείμενα και στέλνει μια στρατιά λευκών αιμοσφαιρίων για να τα διασπάσει και να τα εξαλείψει.

Λόγω του γεγονότος ότι τα σωματίδια μελάνης είναι τόσο μεγαλύτερα, αυτά τα λευκά αιμοσφαίρια είναι ανίσχυρα εναντίον τους. (Το περισσότερο που μπορεί να κάνει είναι αργά να το διαβρώσει – γι ‘αυτό το τατουάζ σας τελικά θα εξασθενίσει – αλλά ποτέ δεν θα καταφέρει να το εξαλείψει).

Σαφώς, αυτά τα σωματίδια μελανιού είναι σκληρά πράγματα, γι ‘αυτό χρειάζεται κάτι τόσο ισχυρό όσο ένα λέιζερ για να τα ξεφορτωθείς. Αν και, όχι μόνο ένα παλιό λέιζερ θα κάνει. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας ένα λέιζερ σχεδιασμένο για αποτρίχωση στο τατουάζ σας δεν πρόκειται να κάνει τίποτα άλλο εκτός από το σπατάλη χρόνου σας.

Η αφαίρεση τατουάζ απαιτεί έναν εξειδικευμένο τύπο που είναι γνωστός ως εξαιρετικά σύντομο παλμικό λέιζερ. Αυτά τα λέιζερ δουλεύουν εκπέμποντας εξαιρετικά καυτές εκρήξεις σε σύντομες, γρήγορες εκρήξεις για να θερμανθούν και να σπάσουν τα σωματίδια μελάνης.

Η χρωστική ουσία του μελανιού έχει σημασία. Διαφορετικές χρωστικές απορροφούν διαφορετικά μήκη κύματος φωτός. Επομένως, για να σπάσει το μελάνι το λέιζερ, πρέπει να ρυθμιστεί στο σωστό μήκος κύματος. Τα τατουάζ με διαφορετικές χρωστικές θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν περισσότερους από έναν προσαρμογείς για να διασπάσουν κάθε τύπο σωματιδίου μελάνης.

Ακόμα, το λέιζερ δεν λειτουργεί μόνο του. Θυμάστε αυτά τα λευκά αιμοσφαίρια που επιτίθενται στα σωματίδια μελάνης; Είναι ακόμα σκληρά στην εργασία. Μόλις το λέιζερ σπάσει το μελάνι σε μικρότερα κομμάτια, τα λευκά αιμοσφαίρια καταλαμβάνουν και τα μεταφέρετε στο ήπαρ, ώστε να μπορούν να ξεπλυθούν μαζί με άλλα ξένα αντικείμενα και τοξίνες στο σώμα σας.

Πόσο αποτελεσματική είναι η αφαίρεση τατουάζ λέιζερ;

Η αφαίρεση δερματοστιξιών με λέιζερ είναι γενικά μια αποτελεσματική διαδικασία και σχεδόν όλοι όσοι υποβάλλονται σε αυτήν θα είναι σε θέση να ξεφορτωθούν εντελώς τα τατουάζ τους (ή να έρθουν πολύ κοντά). Αν και αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να το αφαιρέσετε σε μια συνεδρία. Θα χρειαστεί πολλαπλές επισκέψεις σε ένα αξιόπιστο κατάστημα αφαίρεσης δερματοστιξιών λέιζερ, πριν να διαγραφεί εντελώς.

Πόσες συνεδρίες θα πάρει; Η τυπική απάντηση είναι οπουδήποτε από έξι έως δώδεκα, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κατάστασής σας. Οι μετακινήσεις που απαιτούν περισσότερες από δώδεκα συνεδρίες είναι σπάνιες, αλλά δεν είναι ανήκουστες.

Ανάμεσα σε κάθε συνεδρία, θα πρέπει να δώσετε στο σώμα σας τουλάχιστον έξι εβδομάδες για να θεραπευτεί. Να θυμάστε ότι το λέιζερ απλά διαλύει τα σωματίδια μελάνης. πρέπει ακόμα να δώσετε στο σώμα σας αρκετό χρόνο για να ξεφορτωθεί και να αποκατασταθεί από οποιαδήποτε (προσωρινή) βλάβη που προκαλείται από το λέιζερ.

Εάν το δέρμα σας έχει πιο σκούρο χρώμα, θα μπορούσατε να κοιτάτε έναν χρόνο θεραπείας οκτώ εβδομάδων. Κάποιοι επαγγελματίες προτείνουν ακόμη και να διαρκέσουν τρεις μήνες, για να είναι σίγουροι.

Εδώ είναι μερικοί παράγοντες που θα καθορίσουν πόσες συνεδρίες θα χρειαστείτε.

Χρώμα του Τατουάζ

Το χρώμα του τατουάζ σας είναι ένας μεγάλος παράγοντας για το πόσο αποτελεσματικές θα είναι οι θεραπείες με λέιζερ.

Οι πιό σκοτεινές χρωστικές χρειάζονται λιγότερες συνεδρίες για να σπάσουν από τις ελαφρύτερες. Αυτό μπορεί να ακούγεται αντιληπτό. Τα σκοτεινά χρώματα συνήθως αφήνουν τους χειρότερους λεκέδες στα ρούχα σας, έτσι μπορείτε να σκεφτείτε, όσο πιο σκούρα είναι το μελάνι, τόσο πιο ανεξίτηλο είναι.

Αντίθετα, το μελάνι τατουάζ δεν δρα σαν λεκέδες σοκολάτας στο λευκό πουκάμισό σας και τα λέιζερ δεν δουλεύουν με τον τρόπο που κάνει ο αφαίρεσης χημικών λεκέδων.

Θυμηθείτε ότι ένα λέιζερ είναι ουσιαστικά ενισχυμένο φως. Το μαύρο μελάνι, όπως και οποιαδήποτε μαύρη επιφάνεια, θα απορροφήσει το πιο φως – όλο το φάσμα, πράγμα που σημαίνει ότι το λέιζερ θα έχει τη μέγιστη επίδρασή του.

Τα ελαφρύτερα χρωματιστά τατουάζ, από την άλλη πλευρά, είναι πιο αντανακλαστικά. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερο φως θα αναπηδήσει από αυτά, συμπεριλαμβανομένου του φωτός από το λέιζερ. Λιγότερο φως που απορροφάται σημαίνει ότι το λέιζερ θα είναι λιγότερο αποτελεσματικό. Το κίτρινο και μοβ μελάνι είναι μερικές από τις πιο επίμονες που πρέπει να αφαιρεθούν και μπορεί να χρειαστούν μερικές επιπλέον συνεδρίες.

Θα έχετε τον σκληρότερο χρόνο εάν έχετε τατουάζ με φθορίζουσα μελάνη (συχνά γνωστή ως τατουάζ UV ή μαύρο φως). Δεδομένου ότι είναι τόσο ελαφριές και ανακλαστικές, η θεραπεία με λέιζερ μπορεί να είναι εντελώς αναποτελεσματική.

Ευτυχώς, είναι αόρατες υπό κανονικές συνθήκες φωτισμού, έτσι ώστε όσο αποφεύγετε ένα μαύρο φως, είναι σαν να μην είναι καν εκεί. Παρ ‘όλα αυτά, αν δεν θέλετε να τους υπενθυμίζετε κάθε φορά που μπαίνετε σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, θα μπορούσατε να εξετάσετε εναλλακτικές μεθόδους αφαίρεσης.

Τοποθεσία του τατουάζ

Όπου το τατουάζ είναι στο σώμα σας κάνει επίσης τη διαφορά.

Τα μέρη του σώματός σας με την μεγαλύτερη κυκλοφορία του αίματος είναι επίσης εκείνα όπου τα τατουάζ σας θα εξασθενίσουν το ταχύτερο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα τατουάζ που είναι πιο μακριά από την καρδιά σας – πείτε στα χέρια ή τους αστραγάλους σας – είναι αυτά που θα παραμείνουν ζωντανά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Εάν αφαιρείτε ένα τατουάζ από κάπου στον κορμό σας, αυτό θα λειτουργήσει υπέρ σας. Ωστόσο, αν είναι στα χέρια ή τα πόδια σας – και ειδικά στους καρπούς σας, τους αστραγάλους, τα χέρια και τα πόδια – θα είναι πιο δύσκολο να απογειωθείτε και θα επιβραδύνετε τον χρόνο σας μετά από λέιζερ.

Ηλικία του τατουάζ

Τα τατουάζ είναι μόνιμα, αλλά εξαφανίζονται με την πάροδο του χρόνου. Τα παλαιότερα και περισσότερο το τατουάζ σας είναι ξεθωριασμένο, τόσο λιγότερες συνεδρίες κοιτάζετε.

Ως εκ τούτου, αν θέλετε να απαλλαγείτε από ένα τατουάζ που πήρατε πριν από μερικές δεκαετίες, θα πρέπει να περάσετε λιγότερο χρόνο κάτω από το λέιζερ. Από την άλλη, εάν λυπάτε ήδη ότι το τατουάζ που πετύχατε τον περασμένο μήνα, αναμένετε να χρειαστείτε μερικά επιπλέον ραντεβού για να το αφαιρέσετε.

Αποτελεσματική αλλά όχι άμεση

Έτσι, η σύντομη απάντηση είναι ναι, οι εργασίες αφαίρεσης δερματοστιξιών με λέιζερ αλλά χρειάζονται λίγο χρόνο πριν. Εάν θέλετε να αφαιρέσετε αυτό το τατουάζ ενός μαύρου πάνθηρα στο στήθος σας που έχετε κάνει κατά τη διάρκεια της φάσης των μαλλιών σας στα μαλλιά της δεκαετίας του ’80, πιθανότατα θα εξετάσετε μόνο μια χούφτα συνεδρίες πριν να είναι μακριά από το δέρμα σας.

Απλά θυμηθείτε, ακόμη και στην περίπτωση των καλύτερων περιπτώσεων, η αφαίρεση με λέιζερ θα πάρει λίγο χρόνο. Εάν πρέπει να καθίσετε οκτώ συνεδρίες με τουλάχιστον έξι εβδομάδες θεραπείας μεταξύ καθενός, θα είναι σχεδόν ένα χρόνο πριν να απαλλαγείτε από το τατουάζ σας.

Αφαίρεση λέιζερ Τατουάζ;

Όλοι όσοι έκαναν ένα τατουάζ έπρεπε να τα βάλουν σε επαφή με κάποιον που τους ρωτούσε αν έβλαψε.

Όταν αυτό το ερώτημα έρχεται με το δρόμο σας, ίσως χτυπάτε τα μάτια σας. Είναι μια βελόνα που μαζεύει το δέρμα σου – φυσικά πονάει!

Κάτι παρόμοιο μπορεί να ειπωθεί για την αφαίρεση τατουάζ λέιζερ. Το μόνο που κάνετε είναι να εφαρμόσετε συγκεντρωμένο φως στο δέρμα σας, έτσι ώστε να είστε αρκετά αισιόδοξοι για να ελπίζετε ότι δεν θα αισθανθείτε κάτι … ας είναι πραγματικό! Υποβάλλονται σε μια θεραπεία που περιλαμβάνει ένα υπερβολικά καυτό λέιζερ – δεν πρόκειται απλώς να ζεσταθεί.

Το πραγματικό ερώτημα είναι: πόσο είναι η διαδικασία να βλάψει;

Αυτό είναι δύσκολο να απαντηθεί. Η ανοχή του καθενός για τον πόνο είναι διαφορετική και αυτό αντανακλάται στις αναφορές από άτομα που έχουν υποβληθεί σε αφαίρεση λέιζερ. Ωστόσο, η αφαίρεση τατουάζ λέιζερ είναι γενικά μια οδυνηρή διαδικασία.

Μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έχουν υποστεί κάποια δυσφορία από αυτό, ενώ κάποιοι λένε ότι ο πόνος είναι συγκρίσιμος με τον πόνο που υπέφεραν όταν πάρει το τατουάζ στην πρώτη θέση.

Οι άνθρωποι που έχουν υποβληθεί σε αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ συχνά λένε ότι πονάει περίπου όσο μια λαστιχένια ζώνη επανειλημμένα σπρώχνει πάνω στο δέρμα.

Αν και, πάλι, ανάλογα με την ανοχή του πόνου σας, αυτό θα μπορούσε να είναι ήπια ενοχλητικό ή αρκετά οδυνηρό για να σας κάνει να σφίξετε τα δόντια σας μέσα από όλη τη διαδικασία.

Μπορεί να υπάρχει κάποιο παρατεταμένο πόνο ή δυσφορία μετά τη χρήση του λέιζερ. Έχει περιγραφεί ως παρόμοιο με ένα έγκαυμα ή μια φούσκα – όχι άγριο, αλλά όχι και τόσο ευχάριστο.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: δεν είναι μια βόλτα στο πάρκο. Όλοι βιώνουν κάποια δυσφορία ή πόνο από τη διαδικασία. Ωστόσο, αν έχετε ήδη αντιμετωπίσει τον πόνο που έρχεται με την τατουάζ, θα είστε σε θέση να τοποθετήσετε με οτιδήποτε το λέιζερ έχει στο κατάστημα για σας.

Μπορείτε να ξανα-τατουάζ πάνω από μια περιοχή που έχει επινοηθεί;

Μερικοί άνθρωποι που σκέφτονται την αφαίρεση λέιζερ θέλουν να απαλλαγούν από ένα συγκεκριμένο τατουάζ αλλά εξακολουθούν να θέλουν να έχουν τατουάζ.

Εάν θέλετε να αντικαταστήσετε το τατουάζ με κάτι πιο ρεύμα, αφήστε τον εαυτό σας ανοιχτό σε νέα τατουάζ στο μέλλον ή απλά δεν θέλετε ένα κενό σημείο στο χέρι σας όταν εργάζεστε σε ένα γεμάτο μανίκι, ίσως να ανησυχείτε για το ότι οι λέιζερ ένα τατουάζ θα θέσει σε κίνδυνο τα μελλοντικά σχέδια τατουάζ σας.

Λοιπόν, δεν έχετε την ανησυχία. Μπορείτε ακόμα να πάρετε ένα τατουάζ σε οποιαδήποτε επιφάνεια του δέρματος που έχετε lasered.

Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι παίρνουν ένα τατουάζ lasered ακριβώς επειδή θέλουν να επαν-τατουάζ πάνω από την περιοχή. Το λέιζερ είναι ένα τυπικό βήμα όταν παίρνετε ένα κάλυμμα επάνω. Ένα μερικώς ξεθωριασμένο τατουάζ είναι πιο εύκολο να ρετουσάρετε και να ενημερώσετε, και είναι αδύνατο να πούμε ότι έχει γίνει σε ένα προηγουμένως χαλασμένο κομμάτι δέρματος.

Όπως είδαμε παραπάνω, η απομάκρυνση λέιζερ λειτουργεί με το σπάσιμο και την απαλλαγή από τα σωματίδια μελάνης στο δέρμα σας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην μπορείτε να πάρετε ένα νέο τατουάζ και να εισάγετε νέες χρωστικές ουσίες σε αυτά τα κενά σημεία μόλις τα σωματίδια έχουν απομακρυνθεί. Μπορεί να απογοητεύσει τα λευκά αιμοσφαίρια σας, αλλά θα μοιάζει ακριβώς όπως οποιοδήποτε άλλο τατουάζ.

Η άλλη ιστορία του Scarring

Τούτου λεχθέντος, υπάρχει μια εξαίρεση. Εάν η θεραπεία με λέιζερ σας έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε ουλές, μπορεί να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα κατά τη λήψη ενός νέου τατουάζ.

Οι ουλές δεν είναι τυπικές, αλλά οι πιθανότητες ανάπτυξης ιστού ουλής είναι υψηλότερες εάν δεν ακολουθήσετε τις κατάλληλες οδηγίες φροντίδας μετά τη διαδικασία απομάκρυνσης.

Δεν είναι αδύνατο να τατουάζ πάνω από τις ουλές, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να το κάνετε σωστό. Ο καλλιτέχνης τατουάζ σας θα αντιμετωπίσει μια ανομοιογενή επιφάνεια του δέρματος και το μελάνι δεν θα διανεμηθεί με τον τρόπο που κάνει κανονικά.

Εξαιτίας αυτού, το τατουάζ μπορεί να μην φαίνεται τόσο καλό όσο ελπίζατε. Εάν ασχολείστε με ουλές από lasering, να είστε βέβαιος να συνεργαστεί με έναν εξειδικευμένο καλλιτέχνη τατουάζ, κατά προτίμηση κάποιος που έχει εμπειρία που εργάζονται σε ιστό ουλής.

Ακόμα και αν το τατουάζ σας έρχεται να φανεί υπέροχο, υπάρχει ακόμα ένα ακόμα ζήτημα: να πάρει ένα τατουάζ πάνω από σημαδεμένο ιστό είναι συχνά πιο επώδυνη. Οι περισσότεροι άνθρωποι, ωστόσο, δεν το βρίσκουν αφόρητο και δεν εμποδίζει να πάρουν ένα νέο τατουάζ.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της απομάκρυνσης τατουάζ λέιζερ;

Σε γενικές γραμμές, η αφαίρεση δερματοστιξιών με λέιζερ είναι απολύτως ασφαλής, εφόσον εκτελείται από έναν ικανό, εκπαιδευμένο δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό χρησιμοποιώντας τον σωστό εξοπλισμό.

Ακόμα, πριν υποβληθείτε στη διαδικασία, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιες είναι οι συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Υπερπηκτοποίηση και υποσιτισμό

Η πιο συχνή ανεπιθύμητη ενέργεια είναι η αλλαγή της μελάγχρωσης του δέρματος, ειδικά για άτομα με πιο σκούρες αποχρώσεις του δέρματος. Το σώμα απαντά μερικές φορές στη θεραπεία με λέιζερ παράγοντας είτε πάρα πολύ ή πολύ λίγη μελανίνη στην πληγείσα περιοχή.

Το αποτέλεσμα είναι το σκούρο δέρμα (υπερχρωματισμός) ή η ελάττωση του δέρματος (υποσιτισμός). Αυτές οι καταστάσεις προκαλούν διαφορετική σκιά από την περιοχή που έχει υποστεί την θεραπεία από την επιδερμίδα που την περιβάλλει. Αυτό μερικές φορές έχει ως αποτέλεσμα ένα εμφανώς κηλιδωμένο κομμάτι δέρματος.

Αυτά τα θέματα είναι μόνο καλλυντικά και δεν συνδέονται με άλλα αρνητικά αποτελέσματα για την υγεία. Ακόμα, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι το δέρμα σας μπορεί να μην φαίνεται παρθένο αμέσως μετά από να πάρετε το τατουάζ σας αφαιρεθεί.

Η υπερχρωματοποίηση και η υποδιαβιοτική είναι προσωρινή, με τις περισσότερες περιπτώσεις να διαχωρίζονται εντός έξι έως δώδεκα μηνών από τη διαδικασία αφαίρεσης λέιζερ.

Ευαισθησία δέρματος

Φυσικά, η διαδικασία επίθεσης των σωματιδίων μελάνης στο δέρμα με ένα θερμαινόμενο λέιζερ θα έχει κάποιες επιπτώσεις στο δέρμα σας.

Η ερυθρότητα, η τρυφερότητα και η διόγκωση είναι συχνές μετά τη διαδικασία. Μπορεί επίσης να παρουσιαστούν μώλωπες και φλύκταινες. Ενώ θεραπεύεται, η περιοχή που υποβλήθηκε σε θεραπεία είναι επίσης σε μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης.

Όπως η υπερχρωματοποίηση και η υποσιτισμοποίηση, αυτά τα θέματα θα επιλυθούν με τον καιρό καθώς η πληγείσα περιοχή υφίσταται τη φυσική της διαδικασία επούλωσης.

Ουλές

Υπάρχει, ωστόσο, μία μόνιμη δυνητική παρενέργεια: ουλές. Ευτυχώς, συμβαίνει σε έναν εξαφανισμένα μικρό αριθμό περιπτώσεων.

Η φροντίδα μετά τη φροντίδα κάνει μεγάλη διαφορά εδώ. Οι ουλές δεν είναι συνηθισμένες, αλλά αυτό υποθέτει ότι παίρνετε τα κατάλληλα βήματα για να θεραπεύσετε την περιοχή που έχει υποστεί βλάβη για να εξασφαλίσετε ότι θεραπεύεται όπως πρέπει. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μπορεί να σχηματιστούν φουσκάλες και κηλίδες.

Το να παίρνεις στο στόμα ή να μην αντιμετωπίζεις σωστά μια κυψέλη μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμο ουλές – και δεν είναι διαφορετικό όταν αυτές οι κηλίδες και οι φλύκταινες προκαλούνται από την αφαίρεση τατουάζ λέιζερ.

Μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση

Εάν ορισμένες από αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες ανησυχούν, να έχετε κατά νου ότι η θεραπεία με λέιζερ εξακολουθεί να είναι η ασφαλέστερη επιλογή για την αφαίρεση τατουάζ.

Οι πιο παραδοσιακές μέθοδοι όπως η εκτομή (χειρουργική απομάκρυνση), η δερμπαράζωση (απολέπιση του ανώτερου στρώματος του δέρματος) και οι όξινες φλούδες (όπως ακριβώς ακούγεται – διαλυτικές στιβάδες του δέρματος με οξύ) σας θέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Επιπλέον, ηπιότερες προσεγγίσεις, όπως η εφαρμογή κρέμας για την απομάκρυνση δερματοστιξιών, απλά δεν δουλεύουν καλά, (αν λειτουργούν καθόλου).

Βασικά, αν αποφασίσετε να μην λάβετε θεραπεία με λέιζερ επειδή ανησυχείτε για τους κινδύνους, έχετε δύο επιλογές: να πάτε με μια πιο επικίνδυνη μέθοδο ή να μάθετε να ζείτε με το τατουάζ σας.

Γιατί οι άνθρωποι επιλέγουν να αφαιρέσουν τα τατουάζ τους;

Ενώ υπάρχουν 1001 λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να αποφασίσει να χάσει το τατουάζ τους από το δέρμα τους για πάντα, υπάρχουν μερικοί ειδικοί λόγοι που εμφανίζονται ξανά και ξανά:

Αποτυχημένη απόφαση ζωής

Αυτό είναι μακράν ο συνηθέστερος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι επιλέγουν να αφαιρέσουν ένα τατουάζ.

Πολλοί άνθρωποι παίρνουν τατουάζ σε μια πολύ νεαρή ηλικία σκέφτονται ότι παίρνουν κάτι εξαιρετικά δροσερό και ζηλόφθονο, όταν στην πραγματικότητα, το τατουάζ πολύ συχνά αποδειχθεί ότι είναι πολύ λυπηρό.

Να πάρει ένα τατουάζ όταν είναι μεθυσμένος είναι επίσης μια εξαιρετικά κακή απόφαση ζωής για πολλούς που έχουν την ατυχή εμπειρία αυτού του γεγονότος σε αυτούς. Η λήψη ενός τατουάζ υπό την επήρεια του ποτού ή των ναρκωτικών είναι σπάνια μια καλή ιδέα και συχνά οδηγεί σε μια ζωή λύπης (για να μην αναφέρουμε ότι είναι επίσης παράνομη σε πολλές χώρες).

Το τατουάζ είναι κακή ποιότητα

Μερικές φορές θα σας αρέσει το σχέδιο τατουάζ που έχετε, αλλά δυστυχώς έχει εκτελεστεί πραγματικά άσχημα.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένα τατουάζ μπορεί να φαίνεται πολύ κακής ποιότητας, αλλά ο κύριος λόγος οφείλεται στην κακή ποιότητα κατασκευής των δερματοστιξιών.

Για κάθε 1000 καταπληκτικούς τατουάζ σε όλο τον κόσμο, δυστυχώς υπάρχουν 10.000 κακοί. Κανονικά, παίρνετε αυτό που πληρώνετε για, και αν έχετε cheaped σε ένα νέο κομμάτι μελάνι, τότε η πιθανότητα του τατουάζ σας να καταστεί φοβερό είναι πολύ υψηλό.

Η κακή τατουάζ μετά την φροντίδα μπορεί επίσης να προκαλέσει ένα τατουάζ να αποδειχθεί άσχημα λόγω κακής επούλωσης γύρω από την περιοχή.

Το τατουάζ έχει ξεθωριάσει

Τα τατουάζ μπορεί να ξεθωριάζουν εκπληκτικά γρήγορα κάτω από τις σωστές συνθήκες και μόλις το τατουάζ έχει ξεθωριάσει, δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την εμφάνιση του, εκτός από το να πάρετε μια αφή για το τατουάζ ή να απομακρύνετε ολόκληρο το πράγμα.

Ενώ η ανθεκτικότητα του μελανιού τατουάζ έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό σε σύγκριση με αρκετές δεκαετίες πριν, η συχνή δεξαμενή του ήλιου, το τρίψιμο του δέρματος και η χημική έκθεση μπορούν ακόμα να προκαλέσουν σοβαρή εξασθένιση εάν δεν είστε προσεκτικοί.

Εργασιακές απαιτήσεις

Πιθανές αλλαγές σταδιοδρομίας μπορεί μερικές φορές να είναι ο καταλύτης για να απαλλαγούμε από τα τατουάζ σας. Πολλές εταιρικές δουλειές, καθώς και οι περισσότεροι ρόλοι στο στρατό, απαιτούν από οποιονδήποτε να ενώσει μέχρι να μην παρουσιάζει τατουάζ όταν είναι πλήρως εξοπλισμένο, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε χέρι, καρπός, λαιμός και τατουάζ στο κεφάλι θα πρέπει όλοι να πάνε.

Το τατουάζ σας δεν αντικατοπτρίζει ποιος είσαι πια

Οι άνθρωποι αλλάζουν καθώς περνούν από τη ζωή και αυτό που ίσως σκεφτήκατε ήταν καλό για τον χαρακτήρα σας όταν ήσαστε νεότερος, ίσως να μην είναι κατάλληλο για το άτομο που είστε σήμερα. Για το λόγο αυτό, παλιά τατουάζ που συμβολίζουν κάτι με το οποίο δεν συμφωνείτε πια, είναι πολύ συχνά ο τύπος που πρέπει να διαγραφεί πρώτα μέσω της διαδικασίας της αφαίρεσης τατουάζ.

Έχετε βαρεθεί το τατουάζ

Παρόλο που δεν μπορείτε να το σκεφτείτε, όταν βλέπετε το ίδιο κομμάτι της τέχνης στην ημέρα του σώματός σας, μέρα έξω, για δεκαετίες της ζωής σας, μερικές φορές μπορεί να γίνει πολύ βαρετό να κοιτάξετε.

Έχετε μια αλλεργία μελάνης

Αν και σχετικά σπάνια, μερικοί άνθρωποι μπορούν να γίνουν αλλεργικοί σε διάφορες χρωστικές και μέταλλα μέσα στο μελάνι τατουάζ. Ενώ μερικοί άνθρωποι θα εμφανίσουν συμπτώματα αμέσως μετά το τατουάζ, μερικοί άνθρωποι μπορούν να περιμένουν χρόνια πριν αναπτύξουν συμπτώματα. Το κόκκινο μελάνι είναι ένας από τους κύριους δράστες.

Ενώ ορισμένες αλλεργίες είναι ήπιες, μερικοί άνθρωποι μπορούν να υποφέρουν από ακραίες παρενέργειες, όπως έντονη φαγούρα, και μεγάλες, ανόητες ομάδες λευκών κηλίδων που εμφανίζονται γύρω από την περιοχή. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που είναι πιο πιθανό να θέλουν να πάρουν το μελάνι που εκτοξεύεται από το δέρμα τους για να σταματήσει το συνεχές ταλαιπωρία.

Έχετε τρέξει έξω από το διάστημα

Είναι αλήθεια – μερικοί άνθρωποι είναι τόσο γεμάτοι με τατουάζ ότι δεν υπάρχει άλλη έξτρα ίντσα στο σώμα τους αριστερά για νέα. Σε αυτό το σενάριο, αυτοί οι άνθρωποι θα πάρουν συνήθως μερικά από τα λιγότερο αγαπημένα τατουάζ τους για να αφαιρεθεί, ώστε να μπορούν να αρχίσουν και πάλι πάνω από την κορυφή των παλαιών.

Θέλετε να γίνετε ξανά ένας κενός καμβάς

Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ότι χρειάζονται ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή, και για να συμβεί αυτό, αισθάνονται ότι πρέπει να αφαιρέσουν όλα όσα τους κρατούν πίσω από αυτό το νέο ξεκίνημα. Για αυτούς τους ανθρώπους, πιστεύουν ότι τα τατουάζ τους αντιπροσωπεύουν το παρελθόν στο οποίο προσπαθούν να ξεχάσουν. Έτσι ώστε να είναι σε θέση να αισθάνονται σαν να είναι σε θέση να ξεκινήσουν και πάλι, θα πάρουν όλα τα τατουάζ τους αφαιρεθεί από το σώμα τους, ώστε να γίνουν για άλλη μια φορά ένα πλήρες κενό καμβά.

Περίληψη

Έτσι, θα πρέπει να πάρετε το τατουάζ σας lasered μακριά;

Υπάρχει μια σημαντική χρονική δέσμευση, για να είμαστε σίγουροι. Το τατουάζ σας δεν θα εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας, ανεξάρτητα από το πόσο μικρό ή απλό είναι το σχέδιο.

Ακόμα κι αν υπάρχουν όλες οι σωστές συνθήκες – το δέρμα σας είναι ελαφρύ και το τατουάζ σας είναι σκοτεινό και βρίσκεται κοντά στην καρδιά σας – θα χρειαστεί ακόμα περίπου μισή ντουζίνα συνεδρίες.

Αν αποφασίσετε να ενσωματώσετε το τατουάζ σας σε ένα μεγαλύτερο σχέδιο ή να του δώσετε κάποιες τροποποιήσεις αντί να το εξαλείψετε εξ ολοκλήρου, μπορεί ακόμα να χρειαστεί να περάσετε λίγους μήνες επεξεργασίας και ανάκτησης με λέιζερ για να το ξεθωριάσει σε σημείο όπου μπορεί να γίνει -εργασία.

Υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι, αλλά δεν είναι πολύ σοβαροί και κυρίως προσωρινικοί. Εάν δώσετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να θεραπευτεί μεταξύ κάθε συνεδρίας και ακολουθήστε τις οδηγίες φροντίδας του επαγγελματία για την απομάκρυνση του λέιζερ, μπορεί να έχετε προσωρινό blotchy δέρμα, πρήξιμο και μώλωπες – αλλά όχι πολύ περισσότερο.

Συνολικά, αυτά είναι μερικά πολύ μικρά πράγματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν λαμβάνοντας υπόψη ότι υποβάλλονται σε μια διαδικασία που έχει σχεδιαστεί για να αφαιρέσει ένα μόνιμο σχέδιο από το δέρμα σας.

Μπορεί επίσης να υπάρχει κάποιος πόνος, αλλά δεν είναι τίποτα ακραίο και είναι απίθανο να είναι αποτρεπτικό. Μετά από όλα, είστε ο άνθρωπος που κάποτε ακούσει το buzz μιας μηχανής τατουάζ και σκέφτηκε: “Φέρτε το.”

Η χαλαρή περιοχή μπορεί ακόμα να τατουθεί ξανά. Εάν χάσετε το παλιό σας τατουάζ μετά τη διαγραφή του, επιστρέψτε με τον πρώην του οποίου το όνομα σας χαράξατε από το δέρμα σας ή δεν θέλετε να αφήσετε κενό το κενό διάστημα, θα μπορείτε να επαναφέρετε το παλιό τατουάζ ή να αποκτήσετε ένα ολοκαίνουργιο ένας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι αφήνετε το δέρμα σας να θεραπεύεται εντελώς πριν βγείτε κάτω από τη βελόνα ξανά.

Κατώτατη γραμμή: αν θέλετε να απαλλαγείτε από το μελάνι σας, η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ είναι ασφαλής, αποτελεσματική και ίσως η καλύτερη επιλογή σας.

Create your website at WordPress.com
Get started